0 Nákupný zoznam 0 Košík
HORNBACH Bratislava - Ružinov Otváracia doba
Galvaniho 9
821 04 Bratislava - Ružinov

servis-bratislavaruzinov@hornbach.com
+421 248 709 - 000
po - pi: 7:00 - 21:00 hod.
so - ne: 8:00 - 21:00 hod.
1. 5. 2024 zatvorené
8. 5. 2024 zatvorené
Túto informáciu ste si vytlačili dňa 26. 4. 2024 o 5:49. Upozorňujeme, že ceny na svetových trhoch a krátkodobé reakcie môžu ceny kedykoľvek zmeniť a tak sa môžu líšiť od cien vo Vašom výtlačku. Ďakujeme za pochopenie.
Poradenstvo

7 tipov k dokonalej grilovačke

7 tipov k dokonalej grilovačke

Čo všetko musíte urobiť, keď vás volajú k jedlu - dorobiť prácu, upratať náradie, prezliecť sa, umyť a chváliť. Čo všetko musíte urobiť pred dokonalou grilovačkou? Všetko nechať tak, zapáliť gril a hodiť mäso na mriežku.

Zaobstarajte si gril na drevené uhlie

Dnešné grily na drevené uhlie fungujú na princípe teplovzdušnej rúry. Naučte sa ich dokonale ovládať, kúpte si vychytané príslušenstvo a variť budete už len na záhrade. Ten najobľúbenejší gril na drevené uhlie má priemer grilovacieho roštu 43 cm a stojí okolo 50 €.

Podpáľte si

Pri skladovaní môžu brikety aj uhlie zvlhnúť, nechajte ich pred použitím hodinku preschnúť na slnku.

Drevené brikety Drevené uhlie
tie z tvrdého dreva nedymia, majú vyššiu výhrevnosť, dlhšie horia a môžete ich znovu podpáliť nevýhodou je rôzna veľkosť, takže horenie nie je rovnomerné
vďaka rovnakej veľkosti brikety rovnomerne horia a zaisťujú tak rovnomerné horenie, ktoré je pre gril zásadné nedá sa znovu podpáliť

Rozpáľte to

Zapaľovací komín

  • Položte na gril 2 kocky Pepa alebo 2 rolky prírodného podpaľovača a zapáľte.
  • Postavte na ne zapaľovací komín naplnený briketami alebo uhlím a nechajte rozhorieť.
  • Akonáhle sa hore objavia prvé žeravé uhlíky, odstráňte komín, rovnomerne uhlíky rozprestrite a začnite grilovať.

Tekutý podpaľovač

  • Rovnomerne rozprestrite palivo na gril a postriekajte tekutým podpaľovačom.
  • Nevýhody: keď dáte príliš veľa podpaľovača, napáchne vám od neho jedlo, keď ho dáte málo, uhlie alebo brikety sa nerozhoria.

7 tipov k dokonalej grilovačke

Udržujte vyžarované teplo

  • Teplomer na poklope grilu vám ukazuje presnú teplotu vo vnútri grilu.
  • Teplotu si regulujete sami privieraním prieduchov ako na veku, tak v spodnej časti grilu.
  • Pri grilovaní na drevenom uhlí nenechajte odkvapkávať tuk do rozžeraveného uhlia. Pritom môže vznikať dym, ktorý obsahuje rakovinotvorný benzopyren.

Skúste niečo nového

Gril s výmennými stredmi vám uvarí čokoľvek. Geniálne, jednoduché a praktické. Stred na grile si vymeníte podľa toho, čo chcete práve variť:

  • grilovacia mriežka - na prípravu steaku či zeleniny
  • pizza panvica - pre prípravu pizze, chleba, koláča
  • liatinový hrniec - na prípravu omáčok a guláša
  • liatinový rošt - na prípravu mäsa, ktoré znesie vyššie teploty; liatina sa rozpáli až na 300° C a drží teplotu
  • liatinová panvica - pre prípravu lievancov a palaciniek
  • stojan na kurča
  • panvica wok - pre prípravu zmesí

Pripravte si miesto na posedenie

Grilovačka na priamom slnku a bez posedenia je úsmevnou predstavou. Že ešte nemáte stôl a stoličky na záhrade? Potom pre vás máme tip.

Pivný set

Vybaľte balík 50x220 cm a za necelú minútu máte na záhrade stôl a 2 lavice pre 10 ľudí. Praktický a ľahko udržiavateľný, to je pivný set. Stôl vám navyše môže poslúžiť ako pracovná plocha.

Slnečník

Prevedení je nespočetné množstvo, ale ideálom je výkyvný slnečník. Najobľúbenejší má priemer 3 m, pre balkóny je najpoužívanejší rozmer 210x140 cm. Vďaka vyosenej bočnej žrdi ho môžete naklápať podľa potreby a vďaka krížovému oceľovému stojanu ho neodfúkne ani silný vietor.

Vyčistite gril, nech vám dlho slúži

  • vypnite prívod vzduchu pomocou prieduchov
  • zložte poklop a nechajte uhlíky dohorieť
  • ešte horúcu grilovaciu mriežku vyčistite oceľovou kefou
  • následne mriežku odmastite vodou so saponátom

7 tipov k dokonalej grilovačke
hore