0 Nákupný zoznam 0 Košík
HORNBACH Bratislava - Ružinov Otváracia doba
Galvaniho 9
821 04 Bratislava - Ružinov

servis-bratislavaruzinov@hornbach.com
+421 248 709 - 000
po - pi: 7:00 - 21:00 hod.
so - ne: 8:00 - 21:00 hod.
1. 5. 2024 zatvorené
8. 5. 2024 zatvorené
Túto informáciu ste si vytlačili dňa 26. 4. 2024 o 20:36. Upozorňujeme, že ceny na svetových trhoch a krátkodobé reakcie môžu ceny kedykoľvek zmeniť a tak sa môžu líšiť od cien vo Vašom výtlačku. Ďakujeme za pochopenie.
Poradenstvo

Gril na drevené uhlie

Hneď ako sa rozpálené uhlie pod roštom zafarbí do žiarivej červenej, začne mnohým milovníkom grilovania biť srdce ako o preteky a krv v žilách koluje omnoho rýchlejšie než zvyčajne. Klasické grilovanie na drevenom uhlí je skutočný zážitok!

Gril na drevené uhlie

Výhody a nevýhody grilov na drevené uhlie

V nasledujúcej tabuľke sme pre vás pripravili prehľad výhod a nevýhod grilov na drevené uhlie.

Výhody Nevýhody
nezameniteľná a typická údená chuť grilovaných pokrmov časová náročnosť: uhlie musí byť pred grilovaním správne rozpálené
romantika grilovanie na drevenom uhlí z veľkej miery závisí na počasí a poveternostnej situácii
grily na drevené uhlie sú k dispozícii vo všetkých cenových kategóriách a veľkostiach vytvára sa dym
malé grily na drevené uhlie je možné ľahko prenášať
ľahká montáž a skladovanie

Čistenie a starostlivosť o grily na drevené uhlie

Vyčistite váš gril na drevené uhlie po každom použití, predĺžite jeho životnosť a udržíte gril v dobrom hygienickom stave.

  • Radšej používajte hliníkové odkvapkávacie misky.
  • Nepoužívajte žiadne mechanické čistiace prostriedky či agresívne čistidlá.
  • Čistite váš gril na drevené uhlie zvonku i zvnútra. Zvyšky tuku, pripálené nečistoty a zvyšky jedla je možné bez problémov odstrániť čistiacim prostriedkom na jemné povrchy a mäkkou špongiou alebo utierkou.
  • Povrch vášho grilu je vyrobený z vypaľovaného porcelánového smaltu, ktorý nie je nutné voskovať a ani natierať. Prach a nečistoty stačí umyť teplým mydlovým roztokom.
  • V prípade grilovacieho roštu na drevené uhlie s poklopom zvyšky jedla po každom grilovaní spáľte. Poklop musí byť zatvorený, vzduchové štrbiny otvorené. Predtým z roštu odstráňte všetky veľké kusy grilovaných pokrmov, to skráti čas horenia. Potom rošt vyčistite pomocou čistej čistiacej kefy na grily.
  • Veľké zvyšky na roštoch odstránite papierovou utierkou, zaschnuté krusty rozpustíte namočením do mydlového roztoku a posledné zvyšky tukov odstránite z roštu čistiacim prípravkom na jemné povrchy a špongiou.
  • Gril počas nepoužívania zakryte obalom na grily alebo ho uložte na miesto chránené pred poveternostnými vplyvmi.

obr gril na drevene uhlie 01

Bezpečnostné pokyny

Na čo by ste mali dbať pri grilovaní na drevenom uhlí:

  • V žiadnom prípade nepoužívajte na zapaľovanie dreveného uhlia lieh a ani benzín. V takom prípade hrozí nebezpečenstvo vyparovania zdraviu škodlivých látok. Zdravie neohrozujúce sú špeciálne tekuté zapaľovače či kocky na podpaľovanie.
  • Pri grilovaní na drevenom uhlí zabráňte odkvapkávaniu tuku do rozpáleného uhlia. Pritom môže vznikať dym, ktorý obsahuje rakovinotvorný benzopyrén.

hore