0 Nákupný zoznam 0 Košík
HORNBACH Bratislava - Ružinov Otváracia doba
Galvaniho 9
821 04 Bratislava - Ružinov

servis-bratislavaruzinov@hornbach.com
+421 248 709 - 000
po - pi: 7:00 - 21:00 hod.
so - ne: 8:00 - 21:00 hod.
8. 5. 2024 zatvorené
Túto informáciu ste si vytlačili dňa 5. 5. 2024 o 11:56. Upozorňujeme, že ceny na svetových trhoch a krátkodobé reakcie môžu ceny kedykoľvek zmeniť a tak sa môžu líšiť od cien vo Vašom výtlačku. Ďakujeme za pochopenie.
Poradenstvo

Ako grilovať mäso a zeleninu

Počasie vyšlo na jednotku, v chladničke sa chladia nápoje, v marináde sa už pár hodín kúpe mäso, zelenina ryby. Přinášame vám pár osvedčených receptov, ktoré môžete pripraviť na grile.

 Ako grilovať mäso a zeleninu

Ako grilovať bravčové mäso

Bravčové je hviezdou na slovenských griloch. Bravčové mäso je šťavnaté a krehké vďaka vyššiemu podielu tuku, ponúka nespočetné množstvo možností úprav.

  • Výber správnej časti mäsa:
    Plátky a koleno sú skôr chudšie časti a hodia sa na krehké a šťavnaté steaky či špízy. Chrbát a stehno sú prerastené tukom a hodia sa na poriadne kotlety. Rebierka a bôčik sú veľmi tučné a preto sa odporúčajú pre výdatnejšie mäsité pokrmy, ako napríklad rebrá a špízy z bôčika.
  • Pri použití hlboko zmrazeného mäsa:
    Dbajte na to, aby bolo úplne rozmrazené. Potom ho ešte dodatočne osušte, pretože vlhkosť znižuje žiar pri grilovaní a zabraňuje uzatváranie pórov v mäse. Z mäsa potom môže vytekať šťava a zbytočne vysychá. Z rovnakého dôvodu by ste pri grilovaní nemali do mäsa pichať vidličkou alebo nožom.
  • Steaky potrebujú z každej strany približne 4 až 6 minút, tenšie kusy mäsa 3 minúty z každej strany. Bravčové mäso musí byť vždy dobre prepečené.
  • Profíci v grilovaní mäso pripravujú pomaly a pri nízkej teplote, aby sa zabránilo jeho vyschnutiu. Grilovací rošt preto nesmie byť zavesený príliš blízko rozpáleného uhlia.
  • Tuk z grilovaného mäsa by nemal odkvapkávať do rozžeraveného uhlia, pretože môžu vznikať škodlivé látky. Na zachytávanie tuku možno použiť špeciálnu záchytnú misku, alebo jednoduché hliníkové grilovacie misky či alobal.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 10

    Bravčové špízy s barbecue omáčkou

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 20 minút.

    Prísady:

    • 1 veľká červená paprika
    • 1 veľká žltá paprika
    • 5 červených cibúľ
    • 500 g bravčových plátkov
    • 150 ml omáčky (barbecue)

    Príprava:

    Papriky očistite, umyte a nakrájajte na veľké štvrtky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na stredne veľké štvrtiny. Bravčové alebo hovädzie mäso narežte na rovnako veľké plátky. A následne začnite napichovať vždy mäso, cibuľu a papriku za sebou na štyri ihly - na začiatku i na konci bude vždy paprika - a celý špíz potrite bežnou barbecue omáčkou. Špízy dajte ihneď na rozžeravený gril a nechajte grilovať cca 15 minút na priamom silnom žiare. Ako príloha sa veľmi dobre hodia zemiakové hranolky. Zvyšnú barbecue omáčku podávajte k mäsu.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 11

    Rebierka

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 30 minút, doba marinovanie cca 12 hodín.

    Prísady:

    • 2 kg bravčových rebierok
    • 1/2 litra piva (čierne pivo)
    • 4 polievkové lyžice medu
    • 100 ml kečupu
    • 4 polievkové lyžice horčice
    • 1 polievková lyžica soli
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 50 ml slnečnicového oleja

    Príprava:

    Mäso položte do plytkej misy. Zo zostávajúcich prísad zmiešajte hustú marinádu. Potom mäso prelejte marinádou a celé nechajte odpočívať aspoň 12 hodín v chladničke. Takto marinádou nasiaknuté rebierka potom grilujte na rozpálenom grile pri nízkej teplote približne 1,5 až 2 hodiny. Medzitým ich neustále potierajte zvyšnou marinádou. Vďaka tomu tak budú pekne chrumkavé, šťavnaté a mäso pôjde krásne od kosti.

Ako grilovať hovädzie mäso

Delikátny pôžitok z mäsa, to je hovädzí burger alebo šťavnatý T-bone steak. Hovädzie mäso sa na grilovacej párty postará o to, že sa všetkým hosťom budú zbiehať slinky v ústach.

  • Všeobecne platí:
    O úspechu pri grilovaní hovädzieho rozhoduje kvalita nakúpeného mäsa. Tá závisí od chovu, veku a hmotnosti hovädzieho dobytka, ale aj na stupni vyzretia mäsa. Na grilovanie sa hodí dobre vyzreté mäso z mladého hovädzieho dobytka. To možno spoznať podľa tmavo červeného zafarbenia.
  • Výber správnej časti mäsa:
    Plátky alebo tiež sviečková je to najkrehkejšie a najjemnejšie mäso a prvotriedne sa hodí na steaky tej najvyššej kvality pripravované na grile - lacnejšie a rovnako chutné varianty ponúka roastbeeff, bok a vysoké rebro. Mäso je pretkané jemnými tukovými žilkami a je preto veľmi šťavnaté a krehké.
  • Neprekrývajte vlastnú chuť mäsa Používaním príliš intenzívneho či veľkého množstva korenia.
  • Zbytkový tuk by ste mali, ak chcete, odstrániť až po grilovaní, pretože ten pri grilovaní uvoľňuje chuť a chráni pred vysychaním mäsa.
  • Plátky by mali byť 3-5 cm hrubé, aby sa na grile nerozpadal či príliš nevyschli.
  • U hovädzieho mäsa súvisí doba prípravy s chuťou. Od mierne krvavého, cez jemne ružovkastý až po "poriadne prepečený" sa pohybuje doba grilovania u hovädzieho od 2 do 6 minút z každej strany.
  • Tuk z grilovaného mäsa by nemal odkvapkávať do rozžeraveného uhlia, pretože pritom môžu vznikať škodlivé látky. Na zachytávanie tukov možno použiť špeciálne záchytné misky, ale aj jednoduché hliníkové grilovacie misky či alobal.
  • Grilované mäso nepodávajte ihneď z rozžeraveného grilu. Nechajte ho ešte niekoľko minút dôjsť v teple.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 08

    Marinované grilované steaky

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 10 minút, doba marinovanie cca 3 hodiny.

    Prísady:

    • 500 g hovädzieho mäsa, nakrájaného na kocky vhodné pre grilovanie
    • 4 polievkové lyžice omáčky, (barbecue omáčky)
    • 1 polievkovej lyžice balzamikového octu
    • 4 polievková lyžica oleja
    • 1 polievková lyžica medu
    • 1 čajová lyžička cukru
    • 1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
    • 1 čajová lyžička rozmarínu, nasekaného
    • Soľ,
    • korenie a mletá paprika
    • Popr. cesnak a nastrúhaná citrónová kôra

    Príprava:

    Mäso ochuťte soľou, korením a mletou paprikou a niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou. V mise zmiešajte dohromady olej s medom, barbecue omáčkou, octom, cukrom, paradajkovým pretlakom a rozmarínom. Podľa chuti môžete pridať ešte naviac cesnak a nastrúhanú citrónovú kôru. Marinádu natrite na mäso a dobre votrite. Mäso nechjte takto odpočívať aspoň 3 hodiny alebo podľa situácie tiež cez noc. Pred grilovaním by ste mali marinádu ešte raz do mäsa silne votrieť. Podávajte s čerstvým chrumkavým šalátom a bagetkou.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 12

    Hovädzie špízy na grile

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 30 minút, doba marinovanie cca 12 hodín.

    Prísady:

    • 450 g steakového mäsa (napr. Rumpsteak, steak z boku, sviečkovica)
    • 4 polievkové lyžice olivového oleja
    • 1 polievková lyžica octu (sherry octu)
    • 16 veľkých olív, zelených, vykôstkovaných
    • 1 strúčik cesnaku, roztlačený
    • Soľ a korenie
    Príprava:
    Mäso nakrájajte na rovnako veľké kusy a napichajte ho na špízy striedavo s cherry paradajkami a olivami. Z olivového oleja a sherry octu vytvorte spolu s roztlačeným strúčikom cesnaku marinádu a podľa chuti okoreňte. Takto nechajte špízy cez noc marinovať. Ďalší deň dajte špízy na gril, a priebežne ich obracajte a pritom ich ešte raz potrite marinádou. Namiesto paradajok a olív môžete použiť striedavo 16 šampiňónov a 16 kúskov nakrájaných z jednej papriky.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 13

    Hamburger na grile

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 30 minút.

    Prísady:

    • 400 g mletého hovädzieho mäsa
    • 1 téglik kyslej smotany (2 x 150 g)
    • 3 polievkové lyžice strúhanky
    • 1 čajová lyžička worcesterskej omáčky
    • 4 žemle (hambrugrové žemle)
    • šalát
    • 1 paradajka
    • 2 čajoví lyžičky horčice
    • 1 polievková lyžica majonézy
    • 1 polievková lyžica paradajkového kečupu
    • 3 jarné cibuľky
    • 1/2 cibule

    Příprava:
    Nakrájajte najemno jarné cibuľky s polovicou zelenej vňate. Dobre dohromady premiešajte mleté ​​mäso, jarné cibuľky, kyslú smotanu, worcestrovou omáčku a korenie. Z tejto mäsovej zmesi vytvarujte placky, ideálne najprv urobte guličku a potom ju pritlačte doskou. Mäso by pritom malo byť čo najtenšie. Cibuľu nakrájajte na kolieska a vložte do ľadovej vody. Paradajky nakrájajte na plátky a dajte do misy. Na omáčku do hamburgeru zmiešajte dohromady horčicu, majonézu a kečup. Cibuľu, rajčiny a omáčku postavte na jedálenský stôl. A vaši hostia si potom môžu burgery obložiť podľa svojich chutí. Mäso opečte na grile z oboch dvoch strán dohneda. Krátko pred ugrilováním položte na gril žemle. Tak budú tiež pekne chrumkať.

Ako grilovať hydinové mäso

Či sa jedná o grilované kurča, morčací steak alebo kačacie prsia, tak hydina na grile je mimoriadne obľúbená. Krehké mäsko možno použiť na mnoho spôsobov a pripravené je raz dva. Navyše je v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa tiež dobré pre udržanie štíhlej línie.

  • Z hygienických dôvodov by ste chladenie hydiny, od zakúpenia až po grilovaní, nemali nijako podstatne prerušovať
  • Marinovanie zabráni vyschnutiu hydiny na grile. Mäso vopred niekoľkokrát narežte, tak aby sa rovnomerne rozvinula aróma.
  • Pri príliš dlhom marinovaní mäso moc skrehne. V zásade by doba marinovania mala činiť 1 až 3 hodiny.
  • Zabrániť vyschnutiu či pripáleniu mäsa možno umiestnením grilovacieho roštu ďalej od rozžeraveného uhlia.
  • V závislosti od hrúbky mäsa potrebuje hydinu 5 až 10 minút grilovanie z každej strany.
  • Hydinové mäso by malo byť vždy dobre prepečené, aby sa odstránili všetky zárodky salmonelózy.
  • Prepichnutím silnejšieho miesta mäsa skontrolujte, či je hydina už prepečená. Ak vytečie číra tekutina, je mäso už hotové, ak vytečie krv, malo by mäso ešte zostať na grile.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 14

    Pikantné kuracie stehienka

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 40 minút.

    Prísady:

    • 8 kuracích stehienok
    • 4 polievkové lyžice medu
    • 4 polievkové lyžice medovo-hořčičnej omáčky
    • 1/2 čajovej lyžičky omáčky (korenená omáčka / chili pasta)
    • 4 strúčiky cesnaku
    • Soľ

    Príprava:
    Zmiešajte dohromady med, horčicu a omáčku Sambal oelek, pridajte k nim lisovaný cesnak a ochuťte soľou. Stehienka pri grilovaní občas potrite marinádou a často obracajte.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 15

    Marinované špízy z kuracieho mäsa a zeleniny

    Pre 4 osoby (vystačí na cca 12 špízov), doba prípravy cca 30 minút.

    Prísady:

    • 500 g kuracích prsných filiet alebo morčacích pŕs
    • 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
    • 1 polievková lyžica octu
    • 1 polievková lyžica oleja (arašidový olej)
    • 1 čajová lyžička medu
    • 1/2 čajovej lyžičky omáčky (korenená omáčka / chili pasta)
    • 1 cuketa
    • 250 g šampiňónov
    • 250 g cherry paradajok
    Príprava:

    Kuracie alebo morčacie mäso nakrájajte na stredne veľké kúsky. Zmiešajte dohromady sójovú omáčku s octom, olejom, medom a omáčkou Sambal oelek. Touto zmesou potrite a naložte do nej mäso do uzatvárateľnej nádoby a nechajte aspoň 2 hodiny marinovať - ​​ideálne cez noc v chladničke. Umyte zeleninu a nakrájajte huby a cuketu na väčšie kocky. Cherry paradajky rozkrojte na polovice. Spolu s marinovaným mäsom sa zelenina napichne na špízy tak, aby na kus mäsa vyšli aspoň dva kúsky zeleniny. Špízy opečte z oboch dvoch strán na panvici na troche tuku alebo na grile.

Ako grilovať jahňacie mäso

Jahňacie na grile je potešením pre chuťové bunky a marinované spolu s čerstvými bylinkami úplne jedinečným zážitkom, ktorý by si vaši hostia nemali nechať ujsť.

  • Výber tej správnej časti mäsa:
    Chrbát, tiež nazývaný jahňacie losos, je najkrehkejšie mäso z jahňaťa, ale aj ramienko a kotletky z jahňacej sviečkovej sa hodí výborne na gril. Stehno (gigot) sa hodí ideálne na chutné steaky a masové špízy.
  • Aby ste si pri nákupe mohli byť stopercentne istí, že mäso pochádza z mladých jahniat, dbajte na to, aby malo jahňacie ružovú farbu a malo belavý tuk, nie žltkastý.
  • Dokonalou prísadou k jahňaciemu sú provensálske bylinky, ako rozmarín, tymian, oregano a cesnak.
  • Jahňacie mäso by sa nemalo prepekať úplne. Pre ružové mäso vnútri grilujte jahňacie kotletky 2 až 3 minúty z každej strany. Jahňacie stehno alebo jahňací chrbát v kuse potrebujú aspoň 20 minút.
  • Pokiaľ má byť typická chuť jahňacieho o niečo jemnejšia, je nutné pred grilovaním odstrániť z mäsa tukovú vrstvu. Tá pri grilovaní uvoľňuje do mäsa chuť, ale tiež zabraňuje, aby mäso príliš rýchlo vyschlo. Za týmto účelom zaveste rošt nad rozžeravené uhlie o niečo vyššie.
  • Jahňacie mäso by sa malo podávať a konzumovať vždy čerstvé priamo z roštu, pretože ¨ovčina¨ je viac cítiť po vychladnutí ale aj to má niekto rád.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 10

    Jehněčí špízy

    Pro 4 osoby, doba přípravy cca 25 minut, doba marinování cca 8 hodin.

    Přísady:

    • 600 g jehněčího
    • 300 g cibule, na čtvrtinky
    • 50 g česneku nakrájeného na plátky
    • 80 g octa
    • 400 g rajčat, nakrájených na větší kusy
    • 400 g ostrých paprik, nakrájených na větší kusy
    • 200 g kefíru (ayran)
    • Sůl, pepř, čerstvě namletý

    Příprava:
    Jehněčí maso, rajčata a papriky nakrájejte na větší kusy a cibule na čtvrtinky. Z dalších přísad vytvořte marinádu a naložte do ní maso na cca 6 až 8 hodin. Poté napíchněte kousky masa spolu s nakrájenými kusy cibule, rajčat a papriky na špízy. Špízy grilujte na rozžhaveném grilu a poté ihned podávejte v horkém stavu.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 09

    Marinované jahňacie kotletky

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 10 minút, doba marinovania cca 1 hodina.

    Prísady:

    • 8 jahňacích kotliet
    • 4 polievkové lyžice kečupu
    • 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
    • 1 kus zázvoru (cca 2 cm), čerstvého, nastrúhaného
    • 5 polievkových lyžíc medu
    • 1 štipku mletého čili
    • 1 polievková lyžica horčice (estragón či dijonská)
    • 2 strúčiky cesnaku
    • korenie

    Príprava:
    Zmiešajte dohromady prísady, tak aby vznikla hustá marináda, ktorá dobre priľne k mäsu. Jahňacie kotletky položte do marinády tak, aby bolo pokryté celé mäso. Mäso nechajte marinovať aspoň jednu hodinu v chladničke, najlepšie cez noc. Potom grilujte kotletky cca 8 až 10 minút nad rozžeraveným uhlím (normálne sú hotové ihneď - v žiadnom prípade ich nenechávajte na grile dlho, inak by stvrdli a vyschli). Ako príloha sa hodia pečené zemiaky alebo opečený biely chlieb s rozmarínom.

Ako grilovať rybie mäso

K letu patria ľahké pokrmy. Grilovanie rýb a morských plodov vyžaduje cit, krehké rybie mäso ale ponúka mnoho neprekonateľných ľahkých lahôdok na váš gril.

  • Zaistite, aby ryba bola v chlade, než sa dostane na gril. Nechajte rybu v chladiacom boxe vedľa grilu, alebo ju položte do misy s ľadom.
  • Pre marinovanie rýb sa hodí ideálne tekuté marinády na báze oleja, octu, vína alebo sójovej omáčky. Rybu na oboch stranách niekoľkokrát narežte, tak sa bude môcť arómu použitých byliniek a korenia rovnomerne rozvinúť.
  • Citrusové plody sú dokonalým chuťovým doplnkom pre ryby. A ak nemáte príliš času, jednoducho rybu prešpikujte bylinkami a plátkami citróna alebo limetky.
  • Pre ochranu rybieho mäsa pred spálením a vyschnutím musí rošt visieť vo veľkom odstupe od rozžeraveného uhlia. Pokiaľ možno, obráťte rybu iba raz.
  • Doba grilovania závisí od hrúbky grilovaného pokrmu. Pre filety sa doba prípravy pohybuje medzi 6 až 10 minútami. Celé ryby potrebujú podľa hrúbky od 10 do 20 minút, krevety sú hotové za 3 až 4 minúty (4 až 5 minút v grilovacej miske).

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 17

    Losos na grile s limetkami a kôprom

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 15 minút.

    Prísady:

    • 1 zväzok kôpru, čerstvý, nasekaný
    • 4 polievkové lyžice oleja (neutrálneho)
    • 4 steaky z lososa, s kožou (po cca 180 g)
    • 3 limetky, na osminky
    • morská soľ
    • biele korenie, čerstvo namleté
    Príprava:
    Z kôpru, oleja, soli a korenia vytvorte marinádu, namočte do nej lososové steaky a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 15 minút. Rybu grilujte na grile po každej strane cca 6 minút a podávajte dohromady s osminkami limetiek.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 07

    Krevetové špízy

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 30 minút.

    Prísady:

    • 12 obrích kreviet s chvostovou plutvou (čerstvé alebo zmrazené)
    • 1 strúčik cesnaku
    • 1/2 feferónky
    • 3 polievkové lyžice olivového oleja
    • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
    • Čierne korenie, soľ

    Príprava:
    Olúpte strúčiky cesnaku, feferónku umyte a zbavte ju jadierok, oboje nakrájajte na drobné kúsky a následne osmažte na olivovom oleji. Olej preceďte a nalejte ho do misy, okoreňte citrónovou šťavou, korením a soľou. Obrie krevety umyte, očistite a usušte. Navlhčite štyri ihly vodou a napichnite na ne vždy po 3 krevetách. Špízy dajte do plochého pekáča, potrite olejovo-citrónovou marinádou a nechajte aspoň dve hodiny odležať v chladničke. Špízy v marináde niekoľkokrát otočte. A potom grilujte na grile z každej strany cca 3 minúty a podľa chuti podávajte s plátkami limetky či citrónu.

Ako grilovať zeleninu

Grilovaná zelenina nie je len chutnou alternatívou k rybám, ale tiež ideálna pre ľahké grilované jedlá alebo ako pestrá príloha.

  • Druhy zeleniny, ktoré sa hodia na grilovanie: Zemiaky, paprika, feferónky, (cherry) paradajky, paradajky, huby, cukety, baklažán, fenikel, kukuričné ​​klasy.
  • Zelenina potrebuje na grile o niečo viac času ako mäso. Pre servírovanie mäsa so zeleninou na jednom tanieri by ste zeleninu mali dať na gril o 10 až 20 minút skôr. Zemiaky by sa mali predvariť a zeleninu nekrájať na príliš silné kusy.
  • Všeobecne platí, pevnejšia zelenina, ako napríklad kukuričné ​​klasy, klaďte do stredu roštu, kde je najväčší žiar. Citlivú zeleninu, ako napríklad huby, paradajky alebo cukety, by ste mali pokladať na okraj roštu, aby sa grilovali pomaly.
  • Pre grilovanú zeleninu sa hodia marinády na báze olejových alebo sójových omáčok. Do nich zeleninu naložte na niekoľko hodín alebo ju potierajte priamo na grile.
  • Pri grilovaní na drevenom uhlí by mala zelenina ležať v hliníkovej miske alebo na alobalu, aby sa zabránilo prilepovaniu či pripaľovaniu.
  • Zeleninu na grilu je nutné niekoľkokrát obracať, aby sa nepripálila šupka.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 18

    Pestrofarebná zelenina na grile

    Pre 4 osoby, doba prípravy cca 25 minút.

    Prísady:

    • 1 slaninovo-cibuľová omáčka
    • 2 papriky, červené
    • 2 malé cukety
    • 4 rajčiny
    • 2 pórky
    • 8 listov bazalky
    • 2 strúčiky česneku
    • 400 g syru s modrou plesňou
    • 1 flaška piva
    • Olivový olej, soľ a čierne korenie

    Príprava:Umyte a olúpte zeleninu. Cibuľu a pór nakrájame na kolieska, cukety, papriky a paradajky na malé kocky, cesnak na malé plátky. Syr na kocky. Všetko zmiešajte dohromady. Potrite dva kusy alobalu, cca 30 cm dlhé, olivovým olejom. Zmes zeleniny a syra položte vždy do stredu fólie, osoľte a okoreňte. Fóliu zabaľte do dvoch malých vrecúšok a na hornej strane ponechajte otvor. Sáčky položte na gril a počas grilovania neustále prilievajte pivo. Podľa veľkosti kusov zeleniny a rozhorúčenosti grilu sa pohybuje doba grilovania od 10 do 20 minút.

  • 
				obr jak grilovat maso a zeleninu 19

    Plnené cukety

    Pro 4 osoby, doba prípravy cca 30 minút.

    Prísady:

    • 4 veľké cukety (po cca 150g)
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 zväzok bazalky
    • 3 polievkové lyžice oleja (olivového)
    • 200g syra feta, v kuse
    • Soľ, korenie a mletá paprika

    Príprava:
    Cukety rozpoľte a vydlabte ich lyžicou. Zeleninu zľahka okoreňte. Vydlabané časti cukety nakrájajte na kúsky, dajte ich do misy a pridajte k nim najemno prelisovaný cesnak. Teraz najemno nakrájajte bazalku, syr feta na kocky a oboje pridajte k plnke a okoreňte. Plnku dajte do cukiet a zabaľte ich do alobalu (hore by mali byť trochu otvorené). Na nie príliš horúcom grile pripravujte cca 20 minút.

hore